Acteursgalerij

Guusje Eijbers
Guusje Eijbersactrice, artistiek leider en initiatiefnemer BedtimeStories
Roelant Radier

Roelant Radier is een bevlogen acteur en een bijzonder warme persoonlijkheid die zijn sporen in de acteurswereld ruim heeft verdiend. Hij werkte als beroepsacteur bij diverse gezelschappen en werd bij het grote publiek vooral bekend door zijn rollen in series als Medisch Centrum west, Goudkust, Diamant en Medea van Theo van Gogh. Roelant leest met veel succes voor bij onder andere de verschillende woonzorgcentra van Florence.

Roelant Radieracteur
Anna Nicolaï

Voorlezen voor BedtimeStories vind ik bijzonder omdat het mooi is om te zien wat het met mensen doet. Het is elke keer een soort interactieve voorstelling; het maakt emoties en verhalen los. Het zijn voor mij dierbare momenten als mensen bereid zijn om die met mij te delen. Voor mij is theater altijd een vorm van vermaak en als mensen genieten van een voorstelling, of het nou een theatervoorstelling is of een voorleessessie, dan ben ik blij.

Anna Nicolaïactrice
Willem Schouten

Willem Schouten is voor BedtimeStories werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en wordt daar zeer gewaardeerd door de patiënten. Willem leest niet alleen prachtig voor, hij draagt ook soms iets voor uit zijn hoofd. Ook heeft hij altijd zijn gitaar bij zich en zingt voor de patiënten mooie Nederlandstalig liedjes. We hebben een gedeelde bewondering voor Toon Hermans en Annie MG Schmidt.

Willem Schouten heeft zijn acteursopleiding in Amsterdam gedaan bij Het Docenten Collectief, Theaterschool Eindhoven Fontys Hogeschool, 1e graad docent opleiding. Vanaf 2012 studeert hij verpleegkunde. Een ideale combinatie dachten wij voor BedtimeStories. Een acteur die begaan is met de zieke mens en ook nog zijn vak kan uitoefenen als acteur in het ziekenhuis.

Willem Schoutenacteur
Pascal van den Berg

Pascal van den Berg is theatermaker. Na een aantal jaar gespeeld te hebben bij o.a. Theatergroep Stella Den Haag, is ze zich steeds meer gaan toeleggen op het schrijven en spelen van voorstellingen voor onder meer het reizende theaterfestival de Parade.
Het persoonlijke contact dat BedtimeStories heeft met het ‘publiek’ is voor haar van grote waarde.

Pascal van den Bergactrice
Linda Møller

“You should be on stage!” zei een Britse mevrouw vanuit haar bed toen ik haar scènes uit een Engelstalig toneelstuk voorlas. Ik antwoordde haar dat ik daar ook graag sta. Maar aangezien zij niet meer naar het theater kan, is het leuk om het theater naar háár te laten komen. Ik vind ‘t heerlijk om met mensen op reis te gaan via de fantasie. Op dat moment vallen alle beperkingen weg en kun je gewoon even zijn wie en waar je wilt. Fantastisch om te voelen wat dat met mensen doet. Naast voorleesacteur voor BedtimeStories ben ik theatermaker, schrijfster en trainingsacteur. Als actrice ben ik te zien in diverse producties van Theatergroep Plankgas.

Linda Mølleractrice
Albertine de Kanter
Albertine de Kanteractrice
Gerrit Dragt

Bij BedtimeStories komt ongeveer alles bij elkaar wat ik graag doe als acteur. Ik ben in direct contact met de mensen, het draait om de schoonheid van taal en muziek, en als ik naar huis ga heb ik daadwerkelijk het gevoel dat ik iets voor anderen heb kunnen betekenen. Zulk werk kom ik niet vaak tegen.
Ik zie het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat geen enkele voorleessessie hetzelfde is. Iedere keer is het weer een nieuwe ontmoeting met een eigen karakter en een uniek verloop. Dat houdt het heel spannend, en tegelijk intiem.
Daarnaast is het een hele mooie manier om van anderen te leren.
Er komen zoveel bijzondere verhalen en herinneringen los, dat is overweldigend.

Gerrit Dragtacteur, werkt in het Spaarne Gasthuis in Haarlem.