BedtimeStories is een stichting met als doel professionele voorleesacteurs voor te laten lezen aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Dat kunnen zowel kinderen als volwassenen zijn – ongeacht cultuur, taal of achtergrond – in ziekenhuizen, wijkcentra, revalidatiecentra, verpleeghuizen en woonzorgcentra. Het werk van de stichting BedtimeStories wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van fondsen, bedrijven, particulieren en zorglocaties.

Initiatief

Actrice Guusje Eijbers is de initiatiefnemer van BedtimeStories. Zij is onder andere bekend van de serie Medische Centrum West en heeft ook als theatermaker haar sporen verdiend. Guusje Eijbers: “Als theatermaker ben ik altijd op zoek naar verhalen waarmee ik het publiek emotioneel kan raken. Het idee van BedtimeStories ligt daarom voor mij in het verlengde van waar ik al mijn gehele loopbaan mee bezig ben; samen zijn met een mooi verhaal. Dit idee is ontstaan vanuit een behoefte iets vanuit mijn vakgebied terug te doen voor de maatschappij en vanuit de liefde voor de literatuur. Als theatermaker heb je nauw contact met je publiek. BedtimeStories staat naast het bed en biedt net als in het theater verlichting en inzicht.”

BTS_slofjes icoonNieuws

Al het nieuws van BedtimeStories
lees je hier

BTS_slofjes icoonVideo’s

BedtimeStories maakt regelmatig nieuwe video’s,
bekijk ze hier

Organisatie

Binnen het stichtingsbureau is Guusje Eijbers  als algemeen directeur verantwoordelijk voor het management, ondersteund door het onderstaand bestuur.

Guusje Eijbers

Guusje Eijbers

Initiatiefnemer / algemeen directeur

Stichting BedtimeStories
Koningsplein 38A
2518 JH Den Haag

T (070) 364 16 26
info@bedtimestories.nu

Arie Sterkenburg

Arie Sterkenburg

voorzitter

Leo Schepman

secretaris

Gabriël Breuer

penningmeester

Ambassadeurs

Yvonne Keuls

Dementerende ouderen keren vaak terug naar hun jeugd. Naar een gelukkige periode, waarin vader of moeder voorlas. Dat merk je haarfijn aan de reacties op de verhalen.

Yvonne Keuls
Anne Wil Blankers

Het is werkelijk fantastisch om te zien hoe een ziek kind kan opleven door zich te laten onderdompelen in een ontroerend verhaal.

Anne Wil Blankers
Gijs Scholten van Aschat

Een ziekenhuis is niet de meest ideale plek op aarde. Dat hoeft ook niet, maar je moet wel ontsnappingsmogelijkheden bieden. Een goed voorgelezen verhaal doet dat.

Gijs Scholten van Aschat