Eva van Heijningen

Foto Eva Pief Close VuistSinds 30 jaar werkt Eva in film, tv (o.a. Goede tijden, slechte tijden, Medisch Centrum West, Flodder) en toneel, zowel in Nederland als in Duitsland. (o.a. In de Duitse cult-hit “Die totale Therapie” en in 2018 in de Oostenrijkse prijswinnende film “Murer, Anatomie eines Prozesses”).

getuigenis

Wat is het toch gezellig wij oudjes, fris vrolijk en fruitig. Dierbaar hè en grappig!!! Kitty”
Dit is een wens, geschreven door een 89-jarige dame tijdens een sessie van Verborgen Schatten.

Sinds twee jaar werk ik voor BedtimeStories aan het project Verborgen schatten. Naar aanleiding van Nederlandstalige verhalen, gedichten en liedjes vertellen de mensen over vroeger. Het is een prachtige aanvulling op acteren voor theater, tv of film. Het directe contact, de verhalen uit het verleden die de mensen vertellen, de gedichten die we samen maken leveren fijne gevoelens op. Er komen onvermoede talenten omhoog zowel bij het zingen en het dichten, tot en met het vertellen en het toneelspelen..
Jose, 92 jaar oud: “Sla mij maar over. Ik heb geen fantasie: ik moet dingen doen.” Als je echter even doorvraagt blijkt ze heel mooi en geestig te kunnen vertellen over vroeger.

Wij, niet alleen de volgers van de sessie, maar ook de vrijwilligers en de medewerksters, krijgen in twintig weken een diepe band. Ik geniet elke seconde! Na afloop kom ik vol energie en plezier weer thuis.

Eva is actrice, bewegingsactrice, performer en poppenspeelster.
www.evavanheijningen.nl