BedtimeStories zoekt bestuursleden (V/M)

BedtimeStories is een stichting met als doel professionele voorleesacteurs voor te laten lezen aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Dat kunnen zowel kinderen als volwassenen zijn – ongeacht cultuur, taal of achtergrond – in ziekenhuizen, wijkcentra, revalidatiecentra, verpleeghuizen en woonzorgcentra. Het werk van de stichting BedtimeStories wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van fondsen, bedrijven, particulieren en zorglocaties.

BedtimeStories is een ANBI-stichting die door middel van de literatuur, verlichting biedt aan kwetsbare mensen, in ziekenhuizen, zorg- en ontmoetingscentra. Professionele acteurs en actrices lezen voor aan kinderen, volwassenen en ouderen en brengen op die manier een bijzonder contact tot stand. Het één-op-één voorlezen door ervaren acteurs en actrices reflecteert de intieme sfeer van thuis en brengt de patiënt even in een andere wereld. Het groepsgewijs voorlezen creëert verbinding en zorgt er voor dat de kwetsbare mens weer “gezien” wordt. Wij vinden dat kunst en cultuur een sterk positief effect hebben op het welzijn van mensen. Met name op het welzijn en de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen en mensen die zorg nodig hebben. Onze missie is dan ook: ‘Kwetsbare mensen verlichting bieden door middel van de literatuur en voorlezen.
Het stichtingsbestuur van BedtimeStories, dat op dit moment uit drie leden bestaat, zoekt uitbreiding met een of twee bestuursleden met bestuurlijke ervaring, waarvan 1 de functie van secretaris zal vervullen. Wij zijn op zoek naar:

  • Kandidaten met kennis van de institutionele zorgsector en/of juridische kennis.
  • Met affectie voor kunst en cultuur, specifieke interesse in de literatuur.
  • Met een hart voor de kwetsbare mens en wellicht een netwerk in zorg en welzijn heeft.
  • Iemand die beschikt over contactuele vaardigheden.
  • Ambassadeurs zijn Anne Wil Blankers, Yvonne Keuls en Gijs Scholten van Aschat, Kees van Kooten, Katarina Justic.
  • Wilt u reageren, stuur dan uw motivatie met C.V. naar guusje@bedtimestories.nl