Vacature Externe Senior Fondsenwerver

(16 uur per week)

Stichting BedtimeStories zoekt een energieke en ondernemende senior fondsenwerver die zich graag inzet voor het welzijn van ouderen, kinderen en volwassenen middels onze unieke projecten waar literatuur een centrale rol speelt.

Onze activiteiten
Ons werkterrein is het tegengaan van eenzaamheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen, volwassenen & ouderen die worden belemmerd door een ziekte of handicap. Wij doen dit door het organiseren en aanbieden van activiteiten en projecten in ziekenhuizen, zorginstellingen en ontmoetingscentra met onze opgeleide professionele acteurs. Jaarlijks voeren we diverse projecten uit:
BedtimeStories is onze basisactiviteit. Onze acteurs bezoeken ziekenhuizen waar ze interactieve voorleessessies verzorgen bij de patiënt aan bed. In ontmoetingscentra zijn we actief voor groepen, met onze methodiek Verborgen Schatten, waar literatuur, poëzie en muziek centraal staan en deelnemers gezamenlijk aan de slag gaan met literaire opdrachten op basis van hun persoonlijke verhalen en herinneringen. In de zorg- en verpleeginstellingen verzorgen onze acteurs huiskameroptredens op niveau met De Speelgasten.

Twee nieuwe projecten van BedtimeStories zijn Verborgen KUNST Schatten waar deelnemers in het buurttheater participeren door met gerichte opdrachten kunst te gaan maken, met literatuur en schrijven als uitgangspunt. Het eindproduct van hun creatief proces wordt getoond middels een eindpresentatie in het buurttheater.
Literair Atelier a gogo is een ander nieuw project voor de thuiswonende in literatuur geïnteresseerde ouderen. In deze wekelijkse activiteit wordt met elkaar, aan de hand van verschillende thema’s literatuur, poëzie en liedteksten besproken en gereflecteerd. Daarnaast worden er ook opdrachten gemaakt door de ouderen met de acteur.

De diensten die BedtimeStories aanbiedt zijn goed afgestemd op de doelgroep. Voor sommigen diepgaander en duurzamer dan voor anderen, maar altijd inspirerend en interactief en daardoor effectief.

Jouw functie
Als Senior Fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor de (structurele) inkomsten van stichting BedtimeStories. Je bepaalt in samenwerking met de directeur de strategie en het beleid rondom fondsenwerving, waarbij de focus ligt op vermogensfondsen. Je geeft de directeur advies en coördineert van A tot Z het hele proces rondom fondsenwerving. Je vertaalt kansen naar concrete acties. Met jouw schrijftalent maak je overtuigende proposities om te werven bij gemeenten, vermogensfondsen en bedrijfsfondsen. Daarnaast besteed je 4 uur per week aan het ontwikkelen en uitvoeren van de fondsenwerving plannen gericht op de de zakelijke markt.

Functietaken hiervoor zijn:

  • Afstemming met de directeur en financieel adviseur over de jaarplanning van de aanvragen die jaarlijks ingediend dienen te worden
  • Het opstellen en redigeren van proposities en projectplannen
  • Het afstemmen van de begroting
  • Het schrijven, indienen en bewaken van projectaanvragen
  • Het bieden van begeleiding op het gebied van fondsenwerving aan de contactpersonen van de klanten van BedtimeStories
  • Het bewaken van de financiering en dekking van de projectaanvragen
  • Het coördineren van de eindverantwoordingen
  • Het verder ontwikkelen en uitvoeren van proposities richting de zakelijke markt
  • Het opstellen van prognose rapporten voor het bestuur

Wat we bieden
We realiseren onze projecten met een klein creatief en enthousiast team waar ieders expertise telt. Je kunt je werkzaamheden flexibel (ook deels thuis) uitvoeren. Ons kantoor is gevestigd in de prachtige Haagse ambassadebuurt in een inspirerend en modern ingericht kantoorpand, die wordt gedeeld met andere bedrijven. Samenwerking vindt plaats op basis van een opdracht van overeenkomst voor in eerste instantie 3 maanden. Na goed functioneren wordt de samenwerking verlengd. Het honorarium bestaat uit een vast component, wat € 50 per uur (excl. BTW) bedraagt en een flexibel component wat 5% van de binnengehaalde opbrengsten bedraagt.

Startdatum
Vanaf 1 oktober 2022.

Standplaats
Stichting BedtimeStories, Carnegielaan 6, 2517 KH, Den Haag.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Guusje Eijbers (directeur):
Tel.: 070-3641626. E-mail: guusje@bedtimestories.nl

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse en sluit je profiel aan? Dan ontvangen we graag uiterlijk 17 juni per mail jouw sollicitatie, bestaande uit een korte motivatiebrief en CV.
Email: guusje@bedtimestories.nl.

Meer informatie over onze stichting en organisatie is te vinden op deze website.