Verborgen Schatten zoekt hulp

Gelukkig zijn we weer aan het werk in de Haagse zorg- en ontmoetingscentra. Elke week genieten ouderen van verhalen, gedichten en muziek uit de Nederlandse literatuur. Uitgevoerd door een professioneel acteur.
Als vrijwilliger help je ouderen om hun persoonlijke verhaal te noteren in een zogenaamd doe-boek, waar ook ruimte is voor grappige opdrachten en knutsels.
Door middel van positieve associatie voer je het gesprek met de ouderen en brengt hen op een prettige wijze weer even terug in bijvoorbeeld hun kindertijd, de vakanties en het uitgaan.
Het hardst zoeken we in Den Haag voor de dinsdagochtend, vrijdagochtend, vrijdagmiddag en vrijdag-namiddag.
Mail wat persoonlijke info, je interesses en korte motivatie naar vrijwilligers@bedtimestories.nl
Je ontvangt dan meer info en, na wederzijds goedkeuren, maak je een vliegende start!

Wat is Verborgen Schatten?

Verborgen Schatten is een door Guusje Eijbers geschreven methodiek en is bedoeld om senioren samen te brengen in een activiteit waarbij literatuur centraal staat. De methode wordt gebruikt bij de wekelijks terugkerende voorleessessies voor groepen kwetsbare ouderen, waarbij een voorleesacteur van BedtimeStories het thema van de maand introduceert, naar aanleiding waarvan de deelnemers de verdere week aan het werk gaan met de opdrachten die in de methodiek worden beschreven.