Verborgen Schatten zoekt vrijwilligers

*IN SEPTEMBER STARTTEN WEER VÉÉL NIEUWE GROEPEN VOOR VERBORGEN SCHATTEN – WE ZOEKEN NOG STEEDS HELPENDE HANDEN
KLIK HIER VOOR HET OVERZICHT*

Wilt u als vrijwilliger senioren begeleiden met een literaire activiteit? Wilt u met een professioneel acteur verborgen schatten ontdekken door samen verhalen te lezen, leuke opdrachten te maken en hilarische herinneringen op te halen?

Doe mee en geef u nu op als vrijwilliger bij Verborgen Schatten!

Verborgen Schatten
Verborgen Schatten is een door Guusje Eijbers ontwikkeld programma waarbij literatuur centraal staat. De activiteit start met een voorleessessie door een professioneel acteur. De acteur heeft een speciaal ontworpen koffer bij zich vol inspirerende attributen, boeken, liefdesbrieven, gedichtjes, recepten, muziekfragmenten, grapjes, spelletjes en korte verhalen. Daarna gaan de deelnemers, samen met de vrijwilligers aan de slag met leuke opdrachten om samen ‘eigen verhalen’ naar boven te halen. Als vrijwilliger helpt u hen, aan de hand van een prachtig doe-boek, met diverse opdrachten.

Wat wij u bieden

  • Begeleiding en training tot vaste vrijwilliger
  • Samenwerking met een professioneel acteur
  • Een langdurige inzet op een vernieuwende activiteit, ondersteund door de Gemeente Den Haag, Stichting BedtimeStories en Haags Ontmoeten
  • U kunt gebruikmaken van de vrijwilligersfaciliteiten die door de Gemeente Den Haag worden aangeboden

Wie wij zoeken
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met liefde voor literatuur die maatschappelijk betrokken zijn en willen helpen bij de begeleiding van zelfstandige ouderen met een regiebeperking. Als vrijwilliger vragen wij u zich wekelijks op een vast dagdeel circa 3 tot 4 uur (inclusief voorbereiding en afronding) in te zetten voor minimaal 6 maanden, vanaf maart 2018.

Heeft u een goede dosis humor en bent u in staat zaken te relativeren én vindt u het leuk iets vernieuwends te doen met senioren, dan komen wij graag met u in contact.

Meldt u aan!
Stuur een e-mail met uw naam/leeftijd/beschikbare dagen en hoeveel/welk stadsdeel èn natuurlijk iets over uzelf (liefst met foto) vrijwilligers@bedtimestories.nl
Voor vragen kunt u ons tevens een e-mail sturen.