Banner vrijwilligers

De activiteiten van BedtimeStories worden mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers

Heeft u een goede dosis humor en bent u in staat zaken te relativeren én vindt u het leuk iets vernieuwends te doen met senioren, dan komt stichting BedtimeStories graag met u in contact.

Doe mee en geef u op als vrijwilliger bij Verborgen Schatten

Verborgen Schatten
Verborgen Schatten is een door Guusje Eijbers ontwikkeld programma waarbij literatuur centraal staat. De activiteit start met een voorleessessie door een professioneel acteur. De acteur heeft een speciaal ontworpen koffer bij zich vol inspirerende attributen, boeken, liefdesbrieven, gedichtjes, recepten, muziekfragmenten, grapjes, spelletjes en korte verhalen. Daarna gaan de deelnemers, samen met de vrijwilligers aan de slag met leuke opdrachten om samen ‘eigen verhalen’ naar boven te halen. Als vrijwilliger helpt u hen om de antwoorden op de diverse opdrachten in te vullen in een door BedtimeStories prachtig doe-boek.

Als vrijwilliger bent u per Verborgen Schatten sessie 3 tot 4 uur per week bezig
(inclusief voorbereidingen en afronding)

Wat wij u bieden

  • Hilarische momenten met senioren
  • Begeleiding en training tot vaste vrijwilliger
  • Samenwerking met een professioneel acteur
  • Minimaal één keer per jaar een vrijwilligersuitje

Wie wij zoeken
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met liefde voor literatuur die maatschappelijk betrokken zijn en willen helpen. Als vrijwilliger vragen wij u zich minimaal twee keer per maand in te zetten.

Waar
Verborgen Schatten bieden wij aan in de steden: Rotterdam, Den Haag en Amsterdam

Aanmelden of meer informatie
Stuur een e-mail met uw naam/ telefoonnummer èn kort informatie over uzelf naar vrijwilligers@bedtimestories.nl of bel met 070-364 16 26

Uiteraard kunt u ook het contactformulier invullen en dan nemen wij contact met u op.

Na aanmelding maken we een afspraak om u meer te vertellen over de stichting en het vrijwilligerswerk.

Vrijwilligersbeleid:
1 Er is geen sprake van betaalde activiteiten.
2 Onze organisatie werkt met kwetsbare personen.
3 Onze organisatie voert een actief preventie- en integriteitsbeleid. Deze regels worden bij een intake gesprek toegelicht.
4 Aanname wordt middels een intakegesprek gevoerd en er wordt voor de vrijwilliger een VOG aangevraagd en mogelijkerwijs referenties aangevraagd.
5 Stichting BedtimeStories maakt gebruik van een vertrouwenspersoon waar de vrijwilligers terecht kunnen in geval van grensoverschrijdend gedrag.