Bekijk onze LIVE uitzendingen via YouTube!

Elke dag van de week -behalve zondag- verzorgden acteurs van BedtimeStories online programma’s gevuld met verhalen, poëzie en muziek. U kunt deze uitzendingen hier bekijken.

ENTHOUSIAST OVER ONS WERK?

BTS Steun Onsen abonneer u op ons YouTube kanaal

Voorlezen: een vak apart

De professionele acteurs van BedtimeStories lezen op een eigen, speelse wijze voor aan patiënten en bewoners van ziekenhuizen en zorginstellingen. De patiënten en bewoners genieten van een spannend, inspirerend, mooi, humoristisch, prikkelend of poëtisch verhaal.

Weet je nog – net als vroeger toen je als kind werd voorgelezen? Met je ogen dicht luisteren en wegdromen in een andere wereld? Dat gevoel willen de acteurs van BedtimeStories overbrengen. Even je geen patiënt voelen, maar samen zijn met een verhaal.

Alles over voorlezen

Individueel of in groepjes

We leven in een tijd waarin steeds meer bezuinigd wordt op verplegend personeel dat steeds minder tijd vrij kan maken voor het persoonlijk contact met de patiënt of bewoner. Daarom biedt BedtimeStories de helpende hand. Het is fijn als iemand naar je informeert en de moeite neemt even bij je te zitten om een verhaal voor te lezen. Dit is een klein gebaar, met een groot hart gegeven.

Het voorlezen kan zowel één-op-één als in kleine groepjes plaatsvinden. In groepjes wordt door het vertellen van verhalen contact tussen de deelnemers onderling gestimuleerd. Het thema van het verhaal of gedicht bepaalt het gespreksonderwerp en kan het onderling contact verlevendigen.

Voor jong en oud…

BedtimeStories leest voor aan jong en oud.

In veel ziekenhuizen bestaat een groot aanbod aan afleiding en plezier voor kinderen. Het voorlezen door professionele acteurs op kinderafdelingen is, zo blijkt in de praktijk, echter een mooie aanvulling.

Ook speelt BedtimeStories in op de grote behoefte om volwassenen in ziekenhuizen verlichting te bieden. Dat geldt met name voor afdelingen waar patiënten langdurig verblijven of regelmatig terugkeren, of waar zij te maken krijgen met ingrijpende medische behandelingen.

Het voorlezen is verder zeer geschikt voor ouderen in verzorgingshuizen en mensen met dementie in verpleeghuizen en andere woonzorgcentra. Zij verkeren met hun gedachten vaak in het verleden. Hun herinneringen aan de verhalen van vroeger zijn vaak nog wel goed opgeslagen. Een beroep doen op positieve herinneringen in hun geheugen heeft een therapeutische werking en is zeer ontspannend.

Het is voor ons ondoenlijk te reageren op alle verzoeken van niet professionals om als voorlezer voor BedtimeStories aan de slag te gaan. U kunt zich wel te allen tijde melden als vrijwilliger voor Verborgen Schatten!