Over Verborgen Schatten

Wat is Verborgen Schatten?
Verborgen Schatten is een door Guusje Eijbers geschreven methodiek en is bedoeld om senioren samen te brengen in een activiteit waarbij literatuur centraal staat. De methode wordt gebruikt bij de wekelijks terugkerende voorleessessies voor groepen kwetsbare ouderen, waarbij een voorleesacteur van BedtimeStories het thema van de maand introduceert, naar aanleiding waarvan de deelnemers de verdere week aan het werk gaan met de opdrachten die in de methodiek worden beschreven.

Guusje Eijbers bij Den Haag FM

Guusje Eijbers te gast bij Den Haag FM
ter gelegenheid van NL Doet 2018

De acteur heeft een speciaal ontworpen koffer bij zich vol inspirerende attributen, boeken, liefdesbrieven, gedichtjes, recepten, muziekfragmenten, grapjes, spelletjes en korte verhalen. Aan de hand van de voorleeskoffer ontstaat een levendige voorleessessie.

Koffer vol inspiratie en literaire en culturele schatten
Boek voor voorleessessies

Voor Verborgen Schatten is een prachtig doe-boek gemaakt. Elke deelnemer ontvangt dit boek om in te schrijven, te plakken en om uw meest bijzondere verborgen schatten in kwijt te kunnen.Na de voorleessesie gaan alle deelnemers hiermee aan de slag, onder begeleiding van vaste vrijwilliger van BedtimeStories.

Voor wie is Verborgen Schatten?
De primaire doelgroep bestaat uit kwetsbare ouderen uit de wijk, doorgaans oudere buurtbewoners met dementie in de eerste of tweede fase (voorstadium of beginstadium) of met somatische klachten die nog thuis wonen, maar vanwege verlies of beperking van regie op hun leven wel worden begeleid door mantelzorgers en/of professionals. De secundaire doelgroep zijn de mantelzorgers zelf.