Het goed voorlezen van een verhaal is een vak apart. Daarom werken wij met professionele acteurs die gespecialiseerd zijn in onder andere expressie, verstaanbaarheid en rolinleving. Zo kunnen zij het verhaal speels en levendig brengen.

De komst van een echte acteur aan het bed of op de afdeling maakt het bezoek extra bijzonder en daardoor waardevoller. De voorlezers worden opgeleid in patiëntenbegeleiding door professionele coaches uit de zorg. Deze coaches begeleiden de voorlezers in de omgang met patiënten van verschillende leeftijden.

BedtimeStories is uitermate trots op de acteurs die zich inzetten voor de stichting. Deze voorlezers zijn stuk voor stuk creatieve mensen met bijzondere vaardigheden en talenten. Hoe verschillend zij ook zijn, ze hebben allemaal gemeen dat zij graag iets willen betekenen voor mensen in een kwetsbare positie. Je leest meer over hen op onze acteursgalerij.

Acteursgalerij

Erika Ermens

Erika Ermens

“De Speelgasten is een perfecte manier om mijn talent als theatermaker op een zinvolle manier in te zetten. Ik hoop via mijn optreden de ouderen in zorginstellingen een mooi moment te bezorgen zodat ze met een lach kunnen genieten van het ophalen van herinneringen.”
Barbara Knapper

Barbara Knapper

Barbara Knapper staat het liefst tussen de mensen in plaats van op een podium. Ze studeerde in 2006 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven en rolde daarna het educatief theater in.
Rik Engelgeer

Rik Engelgeer

"Na nu een aantal keer Verborgen Schatten hebben mogen doen, begint het net als voor een aantal deelnemers, ook voor mij een uitje te worden."
Anita Sahadew

Anita Sahadew

Meer informatie over Anita  volgt binnenkort.
Michiel Cox

Michiel Cox

"Als iemand mij ooit vraagt waar literatuur en verhalen goed voor zijn, dan zeg ik: het verandert mensen. Ook degene die een verhaal vertelt."
Albertine de Kanter

Albertine de Kanter

"Het is heerlijk om de herkenning te zien; mensen zingen mee, lachen om de verhalen. En dan komen de tongen los. De bewoners vertellen hun eigen verhalen."
Linda Møller

Linda Møller

"You should be on stage! zei een Britse mevrouw vanuit haar bed toen ik haar voorlas. Ik antwoordde haar dat ik daar ook graag sta. Maar aangezien zij niet meer naar het theater kan, is het leuk om het theater naar háár te laten komen."
Pascal van den Berg

Pascal van den Berg

"Het persoonlijke contact dat BedtimeStories heeft met het ‘publiek’ is voor mij van grote waarde."
Anna Nicolaï

Anna Nicolaï

"Voor mij is theater altijd een vorm van vermaak en als mensen genieten van een voorstelling, of het nou een theatervoorstelling is of een voorleessessie, dan ben ik blij."
Roelant Radier

Roelant Radier

Roelant is een bevlogen acteur en een bijzonder warme persoonlijkheid die zijn sporen in de acteurswereld ruim heeft verdiend.
Willem Schouten

Willem Schouten

Willem heeft altijd zijn gitaar bij zich en zingt voor de patiënten mooie Nederlandstalig liedjes.
"We hebben een gedeelde bewondering voor Toon Hermans en Annie MG Schmidt."
Sjoerd Vrins

Sjoerd Vrins

"Werken bij BTS vergroot je hart. Maar het is niet helemaal altruïstisch hoor. Ik groei er namelijk hard door als mens, elke week een beetje, elke ontmoeting een beetje."
Gerrit Dragt

Gerrit Dragt

"Iedere keer is het weer een nieuwe ontmoeting met een eigen karakter en een uniek verloop. Dat houdt het heel spannend, en tegelijk intiem."
Guusje Eijbers Den Haag FM

Guusje Eijbers

"Leuk om mee te maken dat familie het net zo leuk vindt als de patiëntjes. Na de mopjes kwamen we bij het verhaal van de Chinese nachtegaal. Daarin komen allerlei beestje voor. De geluiden van de beestjes kunnen gemaakt worden met attributen uit de koffer. Zo hou je de kinderen bij het verhaal."
Katarina Justic

Katarina Justic

Fans van Onderweg Naar Morgen zullen haar ongetwijfeld herkennen als Shirina, het personage dat ze jarenlang vertolkte. Tegenwoordig speelt Katarina vooral in het theater. En in de verpleegkamers van het JKZ.
Leon de Waal

Leon de Waal

“Het vertellen en het doorgeven van verhalen, op welke manier dan ook, is volgens mij ongeveer net zo belangrijk als ademen. We doen het al sinds de holbewoners en doen het nu nog steeds."
Foto Eva Pief Close Vuist

Eva van Heijningen

"Sinds twee jaar werk ik voor BedtimeStories aan het project Verborgen schatten. Naar aanleiding van Nederlandstalige verhalen, gedichten en liedjes vertellen de mensen over vroeger. Het is een prachtige aanvulling op acteren voor theater, tv of film."