Rik Engelgeer

Rik Engelgeer

In 2004 studeerde Rik Engelgeer af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien heeft hij elk theater van Nederland en België wel gezien, zelfs daarbuiten. Op televisie is hij vaak te zien geweest in commercials en speelde hij verscheidene rollen in televisie series als Flikken Maastricht, De 12 van Schouwendam, GTST, Familie Kruys e.v.a.
In 2021 is hij in de schoenen van Bedtime Stories gestapt en bewandelt hij al een aantal keren de weg van Verborgen Schatten. De ene keer zingt hij Lieverd van Toon Hermans, dan weer blaast hij een grote bel uit zijn bellenblaas of trekt hij een gouden jas aan om bingo in te zetten. Maar bovenal leest hij graag voor om, zo hier en daar, een grijns, een gniffel, een traan, een schater op te vangen. En dan vervolgens komt het moment daar, het moment dat er een herinnering komt naar aanleiding van een voorgedragen verhaal en dat, dat is kostbaar.

 
Na nu een aantal keer Verborgen Schatten hebben mogen doen, begint het net als voor een aantal deelnemers, ook voor mij een uitje te worden.
 
Rik is acteur en fotograaf
rikengelgeer.nl
www.rikengelgeerfotografie.nl