IIets opzetten waar je aan kunt blijven bouwen en waarmee je tegelijkertijd iets kunt doen voor de maatschappij, dat was de wens van oprichtster Guusje Eijbers en dat is waar BedtimeStories zich voor inzet.

BedtimeStories is in 2013 opgericht en startte met voorleessessies in het ziekenhuis, inmiddels is het aanbod uitgebreid met Verborgen Schatten. Een gezellige middag waar een professionele acteur aan de hand van verhaal en muziek de mensen meeneemt langs verschillende thema’s. Na de voorleessessie gaan de deelnemers aan de slag met het Doe-boek. Een boek dat speciaal door de stichting is ontworpen.
Het Doe-boek bevat verschillende vragen en stimuleert de deelnemers om creatief bezig te zijn en op hetzelfde moment hun Verborgen Schatten (herinneringen) op te halen.

Sinds 2020 hebben we een interactieve huiskamervoorstellingen met muziek (De Speelgasten) toegevoegd aan ons aanbod.

We proberen zo inventief als mogelijk is om te gaan met nieuwe situaties, met als uitgangspunt om onze doelgroepen te blijven bedienen met behoud van kwaliteit van leven, persoonlijke aandacht en originaliteit.

Initiatief

Actrice Guusje Eijbers is de initiatiefnemer en directeur van BedtimeStories. Zij is onder andere bekend van de serie Medische Centrum West en heeft ook als theatermaker haar sporen verdiend. Guusje Eijbers: “Als theatermaker ben ik altijd op zoek naar verhalen waarmee ik het publiek emotioneel kan raken. Het idee van BedtimeStories ligt daarom voor mij in het verlengde van waar ik al mijn gehele loopbaan mee bezig ben; samen zijn met een mooi verhaal. Dit idee is ontstaan vanuit een behoefte iets vanuit mijn vakgebied terug te doen voor de maatschappij en vanuit de liefde voor de literatuur. Als theatermaker heb je nauw contact met je publiek. BedtimeStories staat naast het bed en biedt net als in het theater verlichting en inzicht.”

BTS_slofjes icoonNieuws

Al het nieuws van BedtimeStories
lees je hier

BTS_slofjes icoonVideo’s

BedtimeStories maakt regelmatig nieuwe video’s,
bekijk ze hier

Organisatie

Binnen het stichtingsbureau is Guusje Eijbers  als algemeen directeur verantwoordelijk voor het management, ondersteund door het onderstaand bestuur.

Guusje Eijbers

Guusje Eijbers

Initiatiefnemer / algemeen directeur

Stichting BedtimeStories
Carnegielaan 6
2517 KH Den Haag

T (070) 364 16 26
info@bedtimestories.nl

Rob van Dalen

Rob van Dalen

voorzitter

Huub Timmermans

penningmeester

Tineke Pronk

lid

Ambassadeurs

Dementerende ouderen keren vaak terug naar hun jeugd. Naar een gelukkige periode, waarin vader of moeder voorlas. Dat merk je haarfijn aan de reacties op de verhalen.

Het is werkelijk fantastisch om te zien hoe een ziek kind kan opleven door zich te laten onderdompelen in een ontroerend verhaal.

Een ziekenhuis is niet de meest ideale plek op aarde. Dat hoeft ook niet, maar je moet wel ontsnappingsmogelijkheden bieden. Een goed voorgelezen verhaal doet dat.