Over De Speelgasten

We werken geheel Coronaproof, en in overleg is ons programma flexibel in te vullen volgens de wensen van uw locatie en de RIVM maatregelen. Het muzikale programma kan uitgevoerd worden met en zonder zang.

Wil je een optreden boeken of met ons overleggen over de mogelijkheden?

Logo De Speelgasten
Speelgasten (Coronaproof)
Affiche Liefde en Geluk
Speelgasten Een nieuw geluid

De Speelgasten is een groep professionele acteurs die interactieve huiskamervoorstellingen speelt voor ouderen en hun mantelzorgers.

De acteurs creëren hun eigen theatersetting in de huiskamers van zorginstellingen. Dat doen ze aan de hand van vrolijke Nederlandstalige liedjes en poëzie.

De missie van De Speelgasten is om professioneel, toegankelijke optredens aan te bieden aan mensen die zorg nodig hebben of zelf niet in de mogelijkheid zijn om naar het theater te gaan.

Dit is ons zonnetje in huis: Chaja.
Zij bracht aubades aan de zomer bij diverse ouderencentra van Cordaan in Amsterdam.

Elke acteur heeft zijn eigen verrassingsprogramma. Dit is een huiskamervoorstelling die niet vasthangt aan een specifiek thema. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een themavoorstelling:
– Voorstelling rond Kerst
– Voorstelling rond Carnaval
– Voorstelling over de zomer
– Voorstelling door een poppenspeelster: door middel van bijzondere poppen weet de poppenspeelster contact te leggen met kwetsbare ouderen met dementie. Zij gebruikt daarbij het poppenspel in combinatie met tactiele en aromatische elementen.
– Voorstelling over Wim Sonneveld
– High tea met de Zingende Serveerster 

 

De Speelgasten stellen zich graag aan u voor. Bekijk hier een kort introductiefilmpje van elke Speelgast.