Over De Speelgasten

Stichting BedtimeStories organiseert huiskamertheater speciaal gericht op kwetsbaren en ouderen met somatische en/of psychogeriatrische aandoeningen.

Onze acteurs, de Speelgasten, brengen een programma vol nostalgie, liedjes en poëzie gebaseerd op de Nederlandse literatuur. Theater op locatie voor zorginstellingen, zorgcentra en ziekenhuizen.

Onze Speelgasten treden ook op bij mensen thuis!

Een voorstelling met één van onze Speelgasten is een prachtig cadeau voor ouderen die houden van theater, literatuur, poëzie of muziek.

Zijn uw ouders binnenkort 50 jaar getrouwd? Of wilt u uw favoriete tante eens in het zonnetje zetten? Met de Speelgasten geeft u een memorabele theaterervaring cadeau waar u samen van kunt genieten.

We werken geheel coronaproof, en in overleg is ons programma flexibel in te vullen volgens de wensen van uw locatie en de RIVM maatregelen.

Wilt u een optreden boeken of met ons overleggen over de mogelijkheden?

BTS jaarkalender 2324

De Speelgasten is een groep professionele acteurs die interactieve huiskamervoorstellingen speelt voor ouderen en hun mantelzorgers.

De acteurs creëren hun eigen theatersetting in de huiskamers van zorginstellingen. Dat doen ze aan de hand van vrolijke Nederlandstalige liedjes en poëzie.

De missie van De Speelgasten is om professioneel, toegankelijke optredens aan te bieden aan mensen die zorg nodig hebben of zelf niet in de mogelijkheid zijn om naar het theater te gaan.

Reactie van welzijnsassistent: Het optreden van de Speelgasten verliep goed! Het was precies goed ingedeeld qua tijd bij de huiskamer. De bewoners hebben erg genoten van het optreden. Vooral het zeepje van Sunlight wat Erika mee had gebracht haalde veel herinneringen op.

Reactie Barbel: Gisteren was zeer geslaagd. Erika maakte er een mooie show van. In vol ornaat met een koffer die werd omgetoverd tot een echt theater schminkplek. Prachtig om te zien dat sommige bewoners meezongen, attributen herkende, herinneringen deelden uit hun eigen jeugd mbt petticoat , hakschoenen, rozen die ze hadden gekregen, welke lievelingsvogel. De meezinger koffie, koffie. Goed bedacht om 3 sessies van een halfuur te doen. Zo konden de bewoners in kleine groepjes genieten van haar optreden.
Mijn complimenten ook voor Jorna, Luisa en de vrijwilligers, mooi om te zoen hoe jonge mensen hun tijd in ouderen stoppen.

“Heel erg bedankt voor het optreden en de samenwerking!”

OPTREDEN AANVRAGEN!

Speelgast Erika met een fragmenten uit Jij bent mijn ster,
Wintervoorstelling van de Speelgasten in winter 2021-2022

Wij bieden de volgende themavoorstellingen aan:

  • Kleur de Herfst
  • Winterspeelgasten
  • Lentekriebels
  • Zomerzotheid
  • Liefde & Geluk
  • Feest Beesten
  • Poëzie Nostalgie
  • Verrassing
  • Zeg maar JA tegen het leven (ook geschikt voor mensen met een geestelijke beperking)

In ontwikkeling:

  • High Tea

Dit is ons zonnetje in huis: Chaja. Zij bracht aubades aan de zomer bij diverse ouderencentra van Cordaan in Amsterdam.

Speelgast Erika tijdens de voorstelling Liefde & Geluk
in Saffier locatie | Maison Gaspard de Coligny | in Den Haag.

De Speelgasten stellen zich graag aan u voor. Bekijk hier een kort introductiefilmpje van elke Speelgast