Over De Speelgasten

We werken geheel Coronaproof, en in overleg is ons programma flexibel in te vullen volgens de wensen van uw locatie en de RIVM maatregelen. Het muzikale programma kan uitgevoerd worden met en zonder zang.

Wil je een optreden boeken of met ons overleggen over de mogelijkheden?

Logo De Speelgasten
Speelgasten (Coronaproof)
Speelgasten Een nieuw geluid
Affiche Liefde en Geluk
affiche Zomerzotheid
Affiche Poëzie Nostalgie

De Speelgasten is een groep professionele acteurs die interactieve huiskamervoorstellingen speelt voor ouderen en hun mantelzorgers.

De acteurs creëren hun eigen theatersetting in de huiskamers van zorginstellingen. Dat doen ze aan de hand van vrolijke Nederlandstalige liedjes en poëzie.

De missie van De Speelgasten is om professioneel, toegankelijke optredens aan te bieden aan mensen die zorg nodig hebben of zelf niet in de mogelijkheid zijn om naar het theater te gaan.

Reactie van welzijnsassistent: Het optreden van de Speelgasten verliep goed! Het was precies goed ingedeeld qua tijd bij de huiskamer. De bewoners hebben erg genoten van het optreden. Vooral het zeepje van Sunlight wat Erika mee had gebracht haalde veel herinneringen op.

Reactie Barbel: Gisteren was zeer geslaagd. Erika maakte er een mooie show van. In vol ornaat met een koffer die werd omgetoverd tot een echt theater schminkplek. Prachtig om te zien dat sommige bewoners meezongen, attributen herkende, herinneringen deelden uit hun eigen jeugd mbt petticoat , hakschoenen, rozen die ze hadden gekregen, welke lievelingsvogel. De meezinger koffie, koffie. Goed bedacht om 3 sessies van een halfuur te doen. Zo konden de bewoners in kleine groepjes genieten van haar optreden.
Mijn complimenten ook voor Jorna, Luisa en de vrijwilligers, mooi om te zoen hoe jonge mensen hun tijd in ouderen stoppen.

“Heel erg bedankt voor het optreden en de samenwerking!”

OPTREDEN AANVRAGEN!

Dit is ons zonnetje in huis: Chaja. Zij bracht aubades aan de zomer bij diverse ouderencentra van Cordaan in Amsterdam.

Speelgast Erika tijdens de voorstelling Liefde & Geluk
in Saffier locatie | Maison Gaspard de Coligny | in Den Haag.

Elke acteur heeft zijn eigen verrassingsprogramma. Dit is een huiskamervoorstelling die niet vasthangt aan een specifiek thema. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een themavoorstelling:
– Voorstelling rond Kerst
– Voorstelling rond Carnaval
– Voorstelling over de zomer
– Voorstelling door een poppenspeelster: door middel van bijzondere poppen weet de poppenspeelster contact te leggen met kwetsbare ouderen met dementie. Zij gebruikt daarbij het poppenspel in combinatie met tactiele en aromatische elementen.
– Voorstelling over Wim Sonneveld
– High tea met de Zingende Serveerster 

 

De Speelgasten stellen zich graag aan u voor. Bekijk hier een kort introductiefilmpje van elke Speelgast.