Voorleeskoffer

De voorleeskoffer

Elke acteur heeft een speciaal ontworpen voorleeskoffer bij zich, vol inspirerende attributen, boeken, liefdesbrieven, poëziekaarten, recepten, muziekfragmenten, grapjes, spelletjes en korte verhalen. De koffer is een echte binnenkomer. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid van een levendige voorleessessie met veel interactie tussen de acteur en het publiek. Zo is de koffer als leidraad van de sessie een uitstekend middel voor de voorlezer om gemakkelijk contact te maken met de patiënt.

Er bestaan inmiddels drie soorten koffers: een kinderkoffer, een volwassenenkoffer en een koffer speciaal bestemd voor mensen met dementie. BedtimeStories ziet het als een prachtige uitdaging in de toekomst meer koffers op maat te produceren om zo steeds nieuwe doelgroepen aan te spreken.

Voorleeskoffer jongeren

Voor jongeren

De grote voorleeskoffer bevat van alles: boeken, dierenvriendjes, geluiden, muziekfragmenten, viewmaster, taalspelletjes, stempels om zelf een mooie zin te maken, geheimen, poëziekaarten, een moppenboekje, een wens in een doosje, een flesje met dromen, bijzondere letters, vitaminenalfabet, geuren, geheime laatjes en een opsteker. In de verschillende laatjes zitten objecten die corresponderen met een verhaaltje. De kinderen zijn erg enthousiast over de koffer en raken er niet op uitgekeken.

Voorleeskoffer volwassenen

Voor volwassenen

Voor de volwassenen is de koffer wat anders ingericht. Maar net zo mooi en met leuke grapjes, lichtjes, muziek, viewmaster en boeken. En met een lampje voor de sfeer om de verhalen en gedichten bij voor te lezen. Uiteraard bevat de koffer allerlei verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de voorkeuren en wensen van degene die wordt voorgelezen. In de praktijk blijkt de koffer ook verrassend goed te werken om het ijs te breken.

Voorleeskoffer ouderen en dementerenden

Voor ouderen en mensen met dementie

Voor deze doelgroep richten we de koffer in met attributen die een beroep doen op de herinnering. Zo zit er een poëziealbum in met poëzieplaatjes. Daarbij hoort een boekje met oude poëzieversjes, dit is uiteraard heel geliefd bij vrouwen. Voor de mannen zijn er attributen die uit hun verleden komen, zoals de viewmaster met plaatjes van de eerste maanlanding. De inhoud van de koffer is erop gericht de aandacht te trekken en een visueel aanknopingspunt te vinden om het verhaal te beginnen. De koffer roept herinneringen op waardoor de patiënt zijn eigen verhaal kan vertellen.