Wat te verwachten?

De Speelgast komt binnen in een nostalgisch kostuum met een eigen theaterkoffer. Het optreden begint en eindigt altijd met persoonlijk contact met het publiek.

Tijdens het optreden wordt het langetermijngeheugen geactiveerd door veelal herkenbare liedjes en poëzie van vroeger. Ook mag er flink gelachen worden. Het publiek wordt op deze manier geactiveerd en betrokken bij het optreden.

Elk optreden is uniek en bevat liedjes en poëzie van o.a. Simon Carmiggelt, Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans en Remco Campert. De poëzie en liedjes zijn zowel toegankelijk als kwalitatief.

Speelgasten-spiegel
Gerrit Dragt

De acteurs zijn specifiek getraind voor uw doelgroep en hebben ervaring met het spelen voor ouderen met somatische en/of psychogeriatrische aandoeningen. De acteurs brengen de mooiste, leukste en grappigste liedjes en poëzie in de Nederlandse taal. Dit geeft verlichting, herkenning, troost, inspiratie, vermaak en verbinding.

De Speelgasten treden voornamelijk op zonder het gebruik van microfoon of podium omdat dit een intieme sfeer creëert. Per dagdeel geven de Speelgasten meerdere optredens in verschillende huiskamers en kunnen aanvullend de niet-mobiele ouderen bezoeken op de kamer.