Sjoerd Vrins

Sjoerd Vrins“Op maandagmiddagen werk ik in het Erasmus MC in Rotterdam. Elke keer vertrek ik met een voldaan gevoel, wetende dat al die mensen een mooie tijd heb bezorgd. Hoe vaak gebeurt het niet dat ik een kamer verlaat en hoor: ‘Hartstikke bedankt hoor, dit kon ik goed gebruiken’, of ‘He wat fijn, echt een opkikkertje dit.’?
Als ik dat hoor weet ik genoeg, ik heb iets moois achtergelaten; misschien door het ophalen van een mooie herinnering via een verhaal of misschien door ontroering via poëzie die een kern van het leven raakt.
Werken bij BTS vergroot je hart, elke maandag weer.
Maar het is niet helemaal altruïstisch hoor. Ik groei er namelijk hard door als mens; elke week een beetje, elke ontmoeting een beetje. Ik word een betere verteller, een betere kijker en bovenal een betere luisteraar. Daarom eindig ik elke sessie steevast met dezelfde woorden: ‘Bedankt dat ik u mocht ontmoeten’. En ik meen ze elke keer weer, zonder moeite.”

Sjoerd produceert, acteert, regisseert en doceert. Is verder verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van stichting Bens. www.stichting-bens.nl