Albertine de Kanter

Albertine de Kanter“In een verzorgingstehuis in Amsterdam werk ik met een groep bewoners aan het project Verborgen Schatten. Iedere maandagmiddag komen we samen, koffie/thee/koekje erbij, en lees ik aan de hand van een bepaald thema verhalen en gedichten voor en luisteren we naar (met name Nederlandstalige) liedjes. Het is heerlijk om de herkenning te zien; mensen zingen mee, lachen om de verhalen.
En dan komen de tongen los. De bewoners vertellen hun eigen verhalen, hun eigen herinneringen en anekdotes. We kunnen enorm plezier hebben om elkaars soms bizarre belevenissen. Ook moeilijke en pijnlijke geschiedenissen worden met elkaar gedeeld.
Als de groep zich veilig en vertrouwd voelt komt er een schat aan verhalen naar boven.
Een van de deelnemers heeft mij toevertrouwd dat ze iedere week weer uitkijkt naar de maandagmiddag en dat ze geen bijeenkomst zou willen missen.

Buiten BedtimeStories ben ik als actrice te zien in enkele producties van Theatergroep Plankgas. Ook acteer ik nu en dan in film en op televisie. Als trainingsactrice werk ik onder meer bij de Beroepsopleiding Advocaten, de mediationopleiding, met (huis-)artsen en leraren.”

Albertine is actrice