Jongen van 7 jaar

Voor het eerst ga ik langs bij een jongetje van een jaar of zeven. Hij ligt al een tijdje op de afdeling en wilde steeds niet dat ik langskwam. Vandaag ben ik langs gegaan en sprak ook met hem via de handpoppen. Ik mocht gelukkig naar binnen komen. Zijn zusje was er ook. Zij was erg lief en zorgzaam voor haar broertje. Het zusje ging spontaan meehelpen de koffer open doen en ze nam ook een handpop en speelde mee. Het is leuk om mee te maken dat familie spontaan meedoet en het net zo leuk vinden als de patiëntjes. Na de mopjes en de lachmachine kwamen we terecht bij het verhaal van de Chinese nachtegaal. Daarin komen allerlei beestje voor. De geluiden van de beestjes kunnen gemaakt worden met attributen die in de koffer zitten. Zo hou je de kinderen bij het verhaal. En dat werkte zoals ik gedacht had. Als de koe sprak, mocht hij het koegeluid maken. En het zusje daarna. De kikker, de vogel ze mochten allemaal geluid maken. Zo hadden ze ook samen plezier.