BedtimeStories is een stichting met als doel professionele voorleesacteurs voor te laten lezen aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Dat kunnen zowel kinderen als volwassenen zijn – ongeacht cultuur, taal of achtergrond – in ziekenhuizen, wijkcentra, revalidatiecentra, verpleeghuizen en woonzorgcentra. Het werk van de stichting BedtimeStories wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van fondsen, bedrijven, particulieren en zorglocaties.

BedtimeStories zoekt bestuursleden (V/M)  – download als PDF

BedtimeStories is een ANBI-stichting die door middel van de literatuur, verlichting biedt aan kwetsbare mensen, in ziekenhuizen, zorg- en ontmoetingscentra. Professionele acteurs en actrices lezen voor aan kinderen, volwassenen en ouderen en brengen op die manier een bijzonder contact tot stand. Het één-op-één voorlezen door ervaren acteurs en actrices reflecteert de intieme sfeer van thuis en brengt de patiënt even in een andere wereld. Het groepsgewijs voorlezen creëert verbinding en zorgt er voor dat de kwetsbare mens weer “gezien” wordt. Wij vinden dat kunst en cultuur een sterk positief effect hebben op het welzijn van mensen. Met name op het welzijn en de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen en mensen die zorg nodig hebben. Onze missie is dan ook: ‘Kwetsbare mensen verlichting bieden door middel van de literatuur en voorlezen.
Het stichtingsbestuur van BedtimeStories, dat op dit moment uit drie leden bestaat, zoekt uitbreiding met een of twee bestuursleden met bestuurlijke ervaring, waarvan 1 de functie van secretaris zal vervullen. Wij zijn op zoek naar:

• Kandidaten met kennis van de institutionele zorgsector en/of juridische kennis.
• Met affectie voor kunst en cultuur, specifieke interesse in de literatuur.
• Met een hart voor de kwetsbare mens en wellicht een netwerk in zorg en welzijn heeft.
• Iemand die beschikt over contactuele vaardigheden.
• Ambassadeurs zijn Anne Wil Blankers, Yvonne Keuls en Gijs Scholten van Aschat, Kees
van Kooten, Katarina Justic.
• Wilt u reageren, stuur dan uw motivatie met C.V. naar guusje@bedtimestories.nl

Initiatief

Actrice Guusje Eijbers is de initiatiefnemer en directeur van BedtimeStories. Zij is onder andere bekend van de serie Medische Centrum West en heeft ook als theatermaker haar sporen verdiend. Guusje Eijbers: “Als theatermaker ben ik altijd op zoek naar verhalen waarmee ik het publiek emotioneel kan raken. Het idee van BedtimeStories ligt daarom voor mij in het verlengde van waar ik al mijn gehele loopbaan mee bezig ben; samen zijn met een mooi verhaal. Dit idee is ontstaan vanuit een behoefte iets vanuit mijn vakgebied terug te doen voor de maatschappij en vanuit de liefde voor de literatuur. Als theatermaker heb je nauw contact met je publiek. BedtimeStories staat naast het bed en biedt net als in het theater verlichting en inzicht.”

BTS_slofjes icoonNieuws

Al het nieuws van BedtimeStories
lees je hier

BTS_slofjes icoonVideo’s

BedtimeStories maakt regelmatig nieuwe video’s,
bekijk ze hier

Organisatie

Binnen het stichtingsbureau is Guusje Eijbers  als algemeen directeur verantwoordelijk voor het management, ondersteund door het onderstaand bestuur.

Guusje Eijbers

Guusje Eijbers

Initiatiefnemer / algemeen directeur

Stichting BedtimeStories
Carnegielaan 6
2517 KH Den Haag

T (070) 364 16 26
info@bedtimestories.nu

Rob van Dalen

Rob van Dalen

voorzitter

Frans van den Broek

secretaris

Albert van Beek

penningmeester

Ambassadeurs

Dementerende ouderen keren vaak terug naar hun jeugd. Naar een gelukkige periode, waarin vader of moeder voorlas. Dat merk je haarfijn aan de reacties op de verhalen.

Het is werkelijk fantastisch om te zien hoe een ziek kind kan opleven door zich te laten onderdompelen in een ontroerend verhaal.

Een ziekenhuis is niet de meest ideale plek op aarde. Dat hoeft ook niet, maar je moet wel ontsnappingsmogelijkheden bieden. Een goed voorgelezen verhaal doet dat.